You are currently viewing Anmeldelse FOUR i LoftsKammer

Anmeldelse FOUR i LoftsKammer

Ugens anmeldelse af Martin Loft

Toft-Olsen: ‘Four’ (FOUR2018) – albummet kan streames fra den 18. maj 2018.

Toft-Olsen toner rent crooner flag på ‘Four’, der er første jazzalbum fra hans side. Ønsket om at indspille netop dette album med denne specifikke trio opstod efter et spillejob med samme line-up på DR til afslutningsfesten på en tv-serie. Trioen var og er i en klasse for sig: Thomas Vang (bas), Morten Lund (trommer) og Heine Hansen (piano).

Men ovenover alting stråler Toft-Olsens velplejede og fintjusterede baryton der behandler sangene med lige dele ømhed og respekt. Han garnerer 11 af de bedste sange fra den store amerikanske sangbog med indsigt, indlevelse, modenhed og kærlighed. Flere steder kan Toft-Olsen ikke sige sig fri for at minde om George Michael i jazzland, især på ‘You’ve changed’.

Albummet er primært en hyldest til romantikken og de stille, intense ballader. Repertoirevalget egner sig fortrinligt til Toft-Olsens inderlige interpretation, der aldrig bliver hverken kvalmende eller kalkuleret. Det står klart, at vi har med en vokalist at gøre, der virkelig ved hvad han laver. Han kender sin stemmes virkemidler, omfang og begrænsning, og udnytter potentialet til fulde med perfekt doserede pauser, fraseringer og vekslen mellem vibrato og non-vibrato.

Man smelter en smule når han eksempelvis tager Cole Porters smukke ‘Ev’ry time We Say Goodbye’ under kærlig behandling og i slentre-tempo eminent fortolker ‘September In The Rain’.

Der er ikke længere nogen grund til kun at optræde ved lukkede arrangementer og forblive en musikalsk hemmelighed, Toft-Olsen. Dette er vokaljazz mange bør have og vil få meget glæde af.

Lyt til albummet i Spotify: https://open.spotify.com/album/5ljhqxoOYZ6g0cA2JGp7tU…

Tjek albummets videotrailer på Youtube: https://youtu.be/oygZ-cQuYz4

***** (5 ud af 5 stjerner)

KORT OM STEMMEDOKTOR

STEMMEDOKTOR er et moderne rådgivende firma, der har det klare mål at give dig stemmetræning samt viden om din stemme så dit budskab fremstår stærkt med gennemslagskraft.

KONTAKTINFORMATION

Telefon  +45 53646440

mail@stemmedoktor.dk

 

Aarhus

Haraldsgade 19

8260 Viby J

 

København

Den Sorte Diamant

1221 København K

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GENVEJE