You are currently viewing Stemmetræning, gennemslagskraft og performance fra stemmetræner.

Stemmetræning, gennemslagskraft og performance fra stemmetræner.

Vi skal fokusere på to ting hvis der skal styr på stemmen og man vil have succes med sin stemme.

En god stemmetræning fokuserer for det første på vejrtrækningen og den måde man støtter taletonen på – vi skal styre luften. Normalt så trækker vi vejret og så slipper vi luften ud igen. Men når vi skal tale så skal vi trække vejret – holde vejret og så skal vi styre luften ud.

Det andet fokus er stemmelæberne som styres mentalt. Luften sendes op mod stemmelæberne som sidder inde i struben – og stemmelæberne har en kompression, dvs. den kraft hvormed de to stemmelæber presses mod hinanden. Denne kompression kan være lille og så bliver min stemme luftfyldt. Det betyder den ikke når så langt ud og den mangler gennemslagskraft. Hvis jeg har en stor eller hård kompression så begynder stemmen at knirke / knase og der kommer støj på stemmen når man taler. Det er vi ikke interesserede i!

Lyfttrykket styrer du med kroppen og kompressionen ved stemmelæberne styrer du med hovedet. Krop og hoved skal altså samarbejde, og hvad sidder mellem krop og hoved? Det gør stemmen.

Så kompressionen skal ligge et naturligt og afslappet sted, så stemmen klinger bedst. LÆS MERE

KORT OM STEMMEDOKTOR

STEMMEDOKTOR er et moderne rådgivende firma, der har det klare mål at give dig stemmetræning samt viden om din stemme så dit budskab fremstår stærkt med gennemslagskraft.

KONTAKTINFORMATION

Telefon  +45 53646440

mail@stemmedoktor.dk

 

Aarhus

Haraldsgade 19

8260 Viby J

 

København

Den Sorte Diamant

1221 København K

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GENVEJE