Stemmetræning, gennemslagskraft og performance fra stemmetræner.
Tale i forsamling. Stemmetræning ved Hans Toft-Olsen

Stemmetræning, gennemslagskraft og performance fra stemmetræner.

Hidtil har man fokuseret på kun en ting i forhold til stemmetræning, men der er faktisk to ting man skal fokusere på hvis man skal have succes med sin stemme.

En stemmetræner har fokuseret på vejrtrækningen, man har fokuseret på det at støtte tonen – og det er også rigtigt, vi skal styre luften. Normalt så trækker vi vejret og så slipper vi luften ud igen, vi trækker vejret og lader luften strømme ud. Men når vi skal tale så skal vi trække vejret og vi skal holde vejret og så skal vi styre luften ud. Det er den ene størrelse.

Den anden størrelse der stemmelæberne, så det vil sige vi styrer luften op mod stemmelæberne som sidder inde i struben – og stemmelæberne har en kompression, dvs. den kraft hvormed de to stemmelæber presses mod hinanden. Denne kompression kan være lille og så bliver min stemme meget luftfyldt og den når ikke så langt ud og den mangler gennemslagskraft. Og hvis jeg har en stor eller hård kompression så begynder stemmen at knase og der kommer støj på stemmen når man taler og det er vi ikke interesserede i!

Lyfttrykket styrer du med kroppen og stemmelæbe kompressionen styrer du med hovedet. Krop og hoved skal altså samarbejde, og hvad sidder mellem krop og hoved spørger stemmetræner? Det gør stemmen.

Så vi skal ligge et sted der midt imellem, så klinger stemmen bedst.

KORT OM STEMMEDOKTOR

STEMMEDOKTOR er et moderne rådgivende firma, der har det klare mål at give dig stemmetræning samt viden om din stemme så dit budskab fremstår stærkt med gennemslagskraft.

KONTAKTINFORMATION

Telefon  +45 53646440

mail@stemmedoktor.dk

 

Aarhus

Haraldsgade 19

8260 Viby J

 

København

Den Sorte Diamant

1221 København K

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GENVEJE

Skriv et svar