You are currently viewing Hvad er forskellen på klassisk og rytmisk sang?

Hvad er forskellen på klassisk og rytmisk sang?

Forskellen udover improvisationen er stor. Som dag og nat, som håndbold og fodbold. Man behøver bare at lytte klassisk sang i få sekunder for at høre det er en helt anden verden end det jeg kalder moderne sang (rytmisk sang). Stemmedoktor har stor respekt for det klassiske ideal og sangernes formåen, men det er klogt i ikke at mixe det med det moderne. Klassiske sangpædagoger har det på samme måde bare med omvendt fortegn.

Det klassiske klangideal fordrer et stort rum i instrumentet. Det gøres bl.a. ved at sænke struben samt fortrinsvis at synge på bagtungevokalerne. Moderne sangere synger de rigtige vokallyde og får en bedre teksttydelighed, men ikke så fyldig en klang.

Klassiske piger synger i randfunktion og det er et randområde af stemmen. Randfunktionen er en korisk klang hvor du mister meget af din personlige klang. Det betyder du er nem at kopiere. Stemmedoktor arbejder på at du får kontakt med din stemmekerne hvor den klinger personligt og unikt. En stemme der klinger i kernen er ligeså personlig som et fingeraftryk. 

Som på billedet kan man sige at klassisk klang og attitude fungerer godt i kirker og andre rum med ophøjet stemning. Moderne sang afspejler livet på gaden udenfor kirken.

Man kan med rette sige at klassiske sangere selv bygger deres instrument, og det kan tage mange år at perfektionere det. Man kan sammenligne klassisk sang med ballet. Ballet er ikke en naturlig måde at bruge kroppen på, men den har manifesteret sig som en højere æstetik. 

KORT OM STEMMEDOKTOR

STEMMEDOKTOR er et moderne rådgivende firma, der har det klare mål at give dig stemmetræning samt viden om din stemme så dit budskab fremstår stærkt med gennemslagskraft.

KONTAKTINFORMATION

Telefon  +45 53646440

mail@stemmedoktor.dk

 

Aarhus

Haraldsgade 19

8260 Viby J

 

København

Den Sorte Diamant

1221 København K

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GENVEJE