You are currently viewing Mumler du? Sådan lærer du at tale tydeligt?
Mumle - mumler du når du taler?

Mumler du? Sådan lærer du at tale tydeligt?

Mumle - mumler du når du taler?

Vi har rigtig mange kunder der henvender sig til Stemmedoktor får at få hjælp til at slippe af med mumlen. Mange oplever at de mumler, taler for hurtig eller folk hele tiden spør’ HVA? Stemmedoktor har lavet et stemmetræningsprogram med direkte fokus på mumlen og hvordan man lærer at slippe af med den for alle irriterende mumlen. Det tager typisk 4-5 sessions at lære det og du kan få dine sessions i København, Aarhus eller online.

Det handler ikke kun om artikulation men også den måde du styrer eller ikke styrer din energi. Når du lærer at styre din energi vil det ikke kun gavne din artikulation, men også dit personlige velvære.

Kontakt Stemmedoktor så du kan holde op med at mumle, forbedre din tale, forbedre dit udtryk og styrke din gennemslagskraft.

FAQ - Oftest stillede spørgsmål om at mumle.

Kender du det at du mumler og folk spørger “hva’?”. Synes du også det er irriterende og måske pinligt ikke at blive forstået? Jamen så er du det rigtige sted og sådan her foregår det. Når Stemmedoktor arbejder med en person der mumler, så er der fem ressourcer (fx vejrtrækning, stemmen, artikulation) der skal undersøges. En stemme der ikke mumler er en stemme i balance og en stemme der mestrer alle fem ressourcer. Med nemme tests og øvelser finder vi ud af om ressourcerne bliver brugt hensigtsmæssigt. Den enkelte ressource skal fungere selvstændigt, men også i samspil med de andre ressourcer. Alle fem ressourcer er vigtige og skal trænes så stemmen holdes i en balanceret god form.

 

Talepædagog København centrum

  • Post published:5. juli 2021

Få en aftale med Stemmedoktor i København er det lige i hjertet af hovedstaden. Det foregår på Den Sorte Diamant.

Læs mere her.

»Vi er faktisk skabt til at råbe og skrige, så der er ikke noget galt i, at vi gør det – så længe der er en form for balance i stemmen. Spædbørn kan skrige i timevis uden at blive hæse, fordi de endnu ikke har fået dårlige vaner, som får dem til at bruge stemmen forkert,« siger Hans Toft-Olsen, der forsker i pædagogisk stemmebrugslære og har skrevet bogen ’Styr på stemmen’, til Videnskab.dk. Læs mere… HER

Hvordan bærer vi os ad med at få luften ned i lungerne. Åbner vi bare munden og så falder luften ned i luftrøret? Nej vel? Luften bliver trukket ind ved hjælp af muskler. Derfor siger vi at vi trækker vejret og vi gør det fordi der konstant skal ilt til blodet. Nederst på ribbenene hele vejen rundt sidder der en muskel så stor at den deler over- og underkrop. Den er kæmpestor og hvælver op mod lungerne i en kuppelform når den slapper af. Læs mere… HER

Det kræver en del øvelse at finde støtten, og du skal ikke blive utålmodig. Til gengæld er det en fornøjelse at bruge støtten når den er opdaget. I al din lydgivning vil du mærke hvordan hele din krop forstærker din lyd. Kroppen svinger med i din tale og du bliver fri for de svælgspændinger der måske har plaget din stemme. Læs mere… HER