• Forside
  • /
  • Stemmen
  • /
  • Er det bedst med klassisk stemmeteknik som fundament for stemmen?

Er det bedst med klassisk stemmeteknik som fundament for stemmen?

Vi kender godt synspunktet og det praktiseres stadigvæk på mange skoler, især skuespillerskoler. Synspunktet bygger på traditionel tankegang og vi ved at der er mange skuespillerelever samt skuespillere, der får slidte stemmer af at blande klassisk teknik ind i den moderne stemmebrug. Det svarer til at man giver balletundervisning, for at kunne bevæge sig normalt på en scene.

Når du taler og synger normalt, skal du bruge den teknik du er født med, også hvis du er professionel stemmebruger. Hvis du skal synge eller tale med klassisk teknik, skal du lave om på dig selv og dit udtryk. Hvis du laver om på dig selv og dit udtryk, styrker det selvfølgelig ikke din troværdighed.

Hvis du skal synge klassisk eller tale som i klassisk teater/film, vil Stemmeakademiet anbefale klassisk teknik.

Dagligdags stemmebrug som i nutidig film, teater, speak og revy, kræver den metode vi bruger på Stemmeakademiet.