Lektørudtalelse om bogen RST

Kort om bogen.

Kompetent indføring i rytmisk sangteknik, mest anvendelig som lærebog, men også til selvstudium for professionelle sangere.

Beskrivelse.

Hans Toft Olsen er en anerkendt sangpædagog og logopæd (talepædagog), bl.a. tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium. Han har udviklet sin egen rytmiske sangteknik, der her bliver systematisk gennemgået med udgangspunkt i følgende 5 variable: energien, stemmen, artikulationen, hjernen og musikken. Til hvert afsnit er der en lang række øvelser, og der er mange grafer og figurer til understøttelse af teksten.

Vurdering.

Det er en meget kompetent fremstilling og læsning kræver nogle forkundskaber om musikalske begreber og sangteknik. Af kyndige stemmebrugere vil den kunne anvendes til selvstudium, men den primære brug vil være på konservatorier, musikskoler, i gymnasiernes musikundervisning og andre steder, hvor der arbejdes med rytmisk sangundervisning.

Andre bøger om samme emne.

Der findes ingen tilsvarende lærebøger i rytmisk sangteknik.

Lektørudtalelse Søren Brunbech

Køb bogen her.