Lær at støtte stemmen.

Hvad vil det sige at støtte stemmen?

Det kræver en del øvelse at finde støtten, og du skal ikke blive utålmodig. Til gengæld er det en fornøjelse at bruge støtten når den er opdaget. I al din lydgivning vil du mærke hvordan hele din krop forstærker din lyd. Kroppen svinger med, både i din tale og din sang, og du bliver fri for de svælgspændinger der sikkert har plaget din stemme. Med støtten kan du tale med højere og dybere toner med kraftigere og svagere volume. Din tale vil lyde ubesværet og hvis du samtidig kan finde din grundklang, har du fundet din unikke stemme.

Du er vægtløfter!

Hvis du kigger dig omkring kan du se en masse forskellige ting f.eks. en blyant, en mobiltelefon, en bog osv. Alle disse ting kan du løfte uden at blive overrasket over vægten. Du har nemlig øvet dig hele livet på at vurdere vægten på næsten alt hvad der omgir dig. Du flytter stolen, du hjælper med til at flytte bordet og en gammel flyttekasse løfter du undersøgende, for du kan ikke huske hvad der er indeni.

På samme måde som alle disse ting har hver tone en vægt som ændrer sig i for­ hold til om tonen for eksempel er svag/kraftig eller høj/dyb. Vi skal altså øve os på at løfte alle de forskellige toner vi vil tale/synge og dem er der rigtig mange af.

Du skal styre din udånding!

læs mere om støtte her