LOGO-stemmeakademiet.jpg

akademiet nyheder faq undervisere kontaktEr RST metodik baseret på forskning?


Fagfolk forsker hovedsageligt i behandling af syge stemmer, men indenfor sangpædagogik handler det jo hovedsageligt om at undervise sunde stemmer i sundt stemmebrug. Det har i de sidste år været en tendens til at sygeliggøre faget og det har ændret tilgangen til stemmeundervisning.

RST giver dig ikke en stemme, -RST frigør din stemme. Din stemme kommer indefra og RST frigør dine ressourcer så dit fulde stemmepotentiale kan komme til udtryk

Hans Toft-Olsen har i sit virke som rytmisk sangpædagog samt talepædagog i privat praksis, manglet materiale der på en simpel måde forklarer hvordan stemmen skal fungere. Der har været et stort behov for en ny teori der beskriver det faktiske naturlige klangunivers og med empiriske undersøgelser baseret på alle tilgængelige data, er ny viden opnået og det danner rammen om Stemmeakademiets metodik.

Hans Toft-Olsen har undervist i rytmisk sang på Det Jyske Musikkonservatorium, Skuespillerskolen samt Aarhus Musikskole, på alle niveauer de sidste 20 år. Han er stemmeekvilibrist og med sin viden som logopæd og sangpædagog har han udforsket stemmens naturlige klangunivers. For at undersøge hvordan man laver alverdens klange, begyndte han i 2006 at få lavet optagelser af sin egen stemme via fiberskopi (tyndt bøjeligt rør med lys og kamera gennem næsen ned til struben) samt laryngoskopi (kamera på langt skaft gennem munden) af sin egen strube under lydgivning hos Øre-, næse- og halslægen. Han har studeret røngtgenoptagelser på Ganespalteafdelingen i Århus og han har samarbejdet med Skejby Sygehus omkring MR (magnetisk resonans) skanning af struben, for at få bekræftet hvordan stemmen fungerer i særlige klangkvaliteter. Han har især gjort spændende nye opdagelser i forhold til lydgivning med højtstillet strube, og han har med alle sine resultater udviklet en nyskabende pædagogisk metodik.

Stemmeakademiet har samlet alle informationer gennem teori, empiri, perception, undersøgelser, forskning mm. og til stadighed stillet spørgsmål til den tilgængelige viden.

Klik på spørgsmålet for svar


1.   Hvad er forskellen på at tale og synge?

2.   Hvad er forskellen på klassisk og rytmisk sang?

3.   Er det bedst med klassisk stemmeteknik som fundament for stemmen?

4.   Hvor kan jeg købe Stemmeakademiets materiale?

5.   Hvad hedder Stemmeakademiets stemmefunktioner?

6.   Hvilke fordele får jeg som sanger ved at vælge Stemmeakademiet?

7.   Er Stemmeakademiets metodik baseret på forskning?