Det er jo ikke ligesom at spille på en spansk guitar eller et klaver. Som taler er du selv instrumentet. Du er selv klangkassen. Du skal nærmest spille på dig selv og det kræver selvfølgelig, at du har en god kontakt til din krop. Du skal arbejde på at opleve hele din krop som instrumentet og så skal du slappe af når du taler.

Hemmeligheden bag en god klangfuld stemme er toner. Toner klinger og derfor skal din tale bygges på sammenhængende toner. Din oplevelse og forståelse af tale og klang er vigtig og du skal mestre det jeg kalder taletonen.

Tonehøjden er også vigtig. Alle har en grundtone fx der hvor man er afslappet og siger ahh. Det er der din stemme klinger mest personligt fordi den fulde stemmelæbemasse vibrerer. Især mange kvinder har en for høj tone og så mister de gennemslagskraft. Vidste du at når sopraner synger så er det kun randen af stemmelæberne der vibrerer og ikke den fulde stemmelæbemasse. Hvis sopraner også taler i det høje toneleje mister de al personlighed og gennemslagskraft.

Hos Stemmedoktor måler vi din taletone. Vi måler dit tonespænd, fra din dybeste til højeste tone, og din gennemsnitlige toneleje. Så ved vi præcist hvordan din tale er placeret og vi kan give dig de rigtige redskaber til at få placeret din taletone i et personligt og behageligt taleleje.

Er du transkønnet har du sikkert tænkt rigtig meget over din stemme. Det at kunne fremstå fuldt ud som det køn, man identificerer sig med. Hvis du er transkvinde eller transmand kan du med den rette stemmetræning lære alt det vigtige om dit stemmebrug så stemmen i højere grad afspejler den du er.