Kilden til velvære er bl.a. gennem den dybe vejrtrækning. Vejrtrækning med mellemgulvet. De fleste tænker overhovedet ikke over deres vejrtrækning, det er bare noget der reflektorisk holder os i live. Men kvaliteten af vores vejrtrækning kan variere og dermed påvirke vores livskvalitet. Når du ligger og slapper af kan du visualisere din vejrtrækning med inspiration fra denne video.

FAQ - Oftest stillede spørgsmål om stemmeproblemer.

Mumler du? Har folk nogen gange svært ved at forstå hvad du siger?

Sproget har nogle bestanddele, nogle stavelser, og hvis vi ikke får udtrykt dem alle vil man mumle. Mumler man er man utydelig i sin artikulation og det går ud over modtageren af budskabet. Motivationen for at komme af med sin mumlen skal være ønsket om at ville kommunikere samt at budskabet er vigtigt.

Læs mere her

Hvordan bærer vi os ad med at få luften ned i lungerne. Åbner vi bare munden og så falder luften ned i luftrøret? Nej vel? Luften bliver trukket ind ved hjælp af muskler. Derfor siger vi at vi trækker vejret og vi gør det fordi der konstant skal ilt til blodet. Nederst på ribbenene hele vejen rundt sidder der en muskel så stor at den deler over- og underkrop. Den er kæmpestor og hvælver op mod lungerne i en kuppelform når den slapper af.

Læs mere her

Det kræver en del øvelse at finde støtten, og du skal ikke blive utålmodig. Til gengæld er det en fornøjelse at bruge støtten når den er opdaget. I al din lydgivning vil du mærke hvordan hele din krop forstærker din lyd. Kroppen svinger med i din tale og du bliver fri for de svælgspændinger der måske har plaget din stemme.

Læs mere her

»Vi er faktisk skabt til at råbe og skrige, så der er ikke noget galt i, at vi gør det – så længe der er en form for balance i stemmen. Spædbørn kan skrige i timevis uden at blive hæse, fordi de endnu ikke har fået dårlige vaner, som får dem til at bruge stemmen forkert,« siger Hans Toft-Olsen, der forsker i pædagogisk stemmebrugslære og har skrevet bogen ’Styr på stemmen’, til Videnskab.dk.

Læs mere her
 

Når du har en aftale med Stemmedoktor i København er det lige i hjertet af hovedstaden. Det foregår i Den Sorte Diamant.

Hvis du har været plaget af en slidt stemme i længere tid, skal du på forhånd gå til en Øre- Næse- Halslæge og få tjekket din stemme. Når du så har fået konstateret at din stemme er ok, så skal du lære at bruge stemmen hensigtsmæssigt.

Læs mere her

 

Det er super nemt at komme til Stemmedoktor i Aarhus. Vi bor kun 5 minutter fra banegårdspladsen og hvis du kommer fra motorvejen, så er Aarhus S kun 2 minutter væk.

Hvis du har været plaget af en slidt stemme i længere tid, skal du på forhånd gå til en Øre- Næse- Halslæge og få tjekket din stemme. Når du så har fået konstateret at din stemme ikke er permanent skadet, så skal du til Stemmedoktor. Her vil du lære hvordan du bruger stemmen hensigtsmæssigt.

Læs mere her